Részletek
Adatok
Részletek
Számos esetben előfordul, hogy egy közismert konyhai ízesítő egyben hatásos gyógynövény is. Az Ázsiában fűszerkeverékekben (curry) kiterjedten használt indiai kurkuma és a gyömbérgyökér, valamint a világszerte népszerű fokhagyma jelentős gyógyhatással rendelkezik. Mindhárom alkotórész hivatalos gyógynövényként szerepel az Európai Gyógyszerkönyvben.
Milyen előnyös hatással jár fogyasztása szervezetünkre?
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1999-ben kiadott monográfiájában a kurkumát emésztési panaszok, gyomorsav túltengés, savhiány, felfúvódás kezelésére ajánlják humán klinikai kísérletek alapján. Az ismertető szerint a hagyományos orvoslásban, gyógyszerkönyvekben a következő esetekben használják: reumás fájdalmak, ízületi gyulladás, gyomorfekély, menstruációs zavarok, hasmenés, epilepszia, bőrbetegségek (külsőleg). Ugyanitt említik gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatását. Az újabb kutatási eredményeket rögzítő orvosi szakirodalom szerint humán kísérletben bebizonyosodott reuma ellenes és májtámogató hatása. Bíztató kísérletek folynak a kurkuma hatóanyagával az Alzheimer-kór, demencia, Parkinson- kór terápiájában. Bizonyos rákbetegségek megelőzésében és kezelésében is ígéretesnek mutatkozik. Állatkísérletben kurkumát, gyömbért és fokhagymát próbáltak ki. A leghatásosabbnak a kurkuma-gyömbér-fokhagyma kombinációt találták a cukorbetegség, az anyagcsere zavarok és a szív- és érrendszeri szövődmények kezelésében. Ugyanez a keverék egy másik állatkísérletben javította az ellenállást a fertőzésekkel szemben.
Hogyan alkalmazzuk?
Egyik alkotórésznek sincsenek káros mellékhatásai. Napi 3x3 kapszula fogyasztása javasolt. Csak 18 éves kor felett szedhető! Kialakult betegségnél ajánlatos kikérni a kezelőorvos véleményét!
Hatóanya a napi 3 kapszulában:
kurkuma illóolaj - 56 mg
kurkumin - 45 mg
gyömbér illóolaj - 2,7 mg
allicin - 0,09 mg
Összetevők: kurkuma rizóma por, gyömbér rizóma por, fokhagyma por, zselatin, színezék: titán-dioxid
FIGYELMEZTETÉSEK!
Étrendkiegészítők esetén: Az étrendkiegészitők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Milyen előnyös hatással jár fogyasztása szervezetünkre?
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1999-ben kiadott monográfiájában a kurkumát emésztési panaszok, gyomorsav túltengés, savhiány, felfúvódás kezelésére ajánlják humán klinikai kísérletek alapján. Az ismertető szerint a hagyományos orvoslásban, gyógyszerkönyvekben a következő esetekben használják: reumás fájdalmak, ízületi gyulladás, gyomorfekély, menstruációs zavarok, hasmenés, epilepszia, bőrbetegségek (külsőleg). Ugyanitt említik gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatását. Az újabb kutatási eredményeket rögzítő orvosi szakirodalom szerint humán kísérletben bebizonyosodott reuma ellenes és májtámogató hatása. Bíztató kísérletek folynak a kurkuma hatóanyagával az Alzheimer-kór, demencia, Parkinson- kór terápiájában. Bizonyos rákbetegségek megelőzésében és kezelésében is ígéretesnek mutatkozik. Állatkísérletben kurkumát, gyömbért és fokhagymát próbáltak ki. A leghatásosabbnak a kurkuma-gyömbér-fokhagyma kombinációt találták a cukorbetegség, az anyagcsere zavarok és a szív- és érrendszeri szövődmények kezelésében. Ugyanez a keverék egy másik állatkísérletben javította az ellenállást a fertőzésekkel szemben.
Hogyan alkalmazzuk?
Egyik alkotórésznek sincsenek káros mellékhatásai. Napi 3x3 kapszula fogyasztása javasolt. Csak 18 éves kor felett szedhető! Kialakult betegségnél ajánlatos kikérni a kezelőorvos véleményét!
Hatóanya a napi 3 kapszulában:
kurkuma illóolaj - 56 mg
kurkumin - 45 mg
gyömbér illóolaj - 2,7 mg
allicin - 0,09 mg
Összetevők: kurkuma rizóma por, gyömbér rizóma por, fokhagyma por, zselatin, színezék: titán-dioxid
FIGYELMEZTETÉSEK!
Étrendkiegészítők esetén: Az étrendkiegészitők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Adatok
Cikkszám
5999560193510