Részletek
Adatok
Részletek
A tápiókát maniókából (kasszáva, mandióka, yuka, Manihot esculeta), egy trópusi növény gumós gyökeréből állítják elő, amely a kutyatejfélék családjához tartozik. Zselésítő tulajdonsága miatt alkalmas pudingok, krémek, levesek, mártások készítéséhez is. Főleg az étel állagának kialakításában játszik szerepet.
A tápiókalisztet elősorban a kukoricakeményítőhöz hasonlóan (tehát nem önmagában, sütéshez) használják sűrítőanyagként, levesek, főzelékek sűrítésére lehet felhasználni.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1490 kJ / 360 kcal
Zsír 0g
– amelyből telített zsírsavak 0g
Szénhidrát 90g
– amelyből cukrok 0g
Fehérje 0g
Só 0,05g
A tápiókalisztet elősorban a kukoricakeményítőhöz hasonlóan (tehát nem önmagában, sütéshez) használják sűrítőanyagként, levesek, főzelékek sűrítésére lehet felhasználni.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1490 kJ / 360 kcal
Zsír 0g
– amelyből telített zsírsavak 0g
Szénhidrát 90g
– amelyből cukrok 0g
Fehérje 0g
Só 0,05g
Adatok
Cikkszám
5999563457770