language->get('text_barion_image'); $data['powered'] .= '
 

Natur Tanya 100% Máriatövismag olaj hidegsajtolt 50ml

Natur Tanya 100% Máriatövismag olaj hidegsajtolt 50ml
Natur Tanya® 100%-os Máriatövismag olaj hidegsajtolással prémium minőség. Külsőleg és belsőleg is alkalmazható 50ml
1 750 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek
MÁRIATÖVISMAG OLAJ HIDEGSAJTOLÁSSAL
A TERMÉK HIDEGEN SAJTOLÁSSAL KÉSZÜLT, HŐKEZELÉS, TARTÓSÍTÓSZEREK, SZÍNEZÉKEK ÉS EGYÉB ADALÉKANYAGOK HOZZÁADÁSA NÉLKÜL.
Ennek köszönhetően teljes mértékben megőrzi a minőségi alapanyag minden értékes összetevőjét, így a termékben visszaköszön a magok természetes íz-, illetve színvilága, illata és értékes, egészségvédő tápanyagai sem szenvednek csorbát.
• OMEGA-3, OMEGA 6 ÉS E-VITAMIN ANTIOXIDÁNS FORRÁS
• PRÉMIUM MINŐSÉG
• HASZNÁLJUK KÜLSŐLEG ÉS BELSŐLEG EGYARÁNT!
• ADALÉKANYAGMENTES
• NEM TARTALMAZ AROMÁT, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS SZÍNEZÉKET
• DIÉTÁS ÉTREND KIEGÉSZÍTÉSÉHEZ
• GMO-MENTES IGAZOLÁS
A MÁRIATÖVIS HOZZÁJÁRUL
• normál májfunkciókhoz
• az epe egészségének megőrzéséhez
• a teltségérzet csökkentéséhez
• a májszövetek és a sejtek regenerációjához
• emésztés támogatásához
AZ E-VITAMIN HOZZÁJÁRUL A SEJTEK OXIDATÍV STRESSZEL SZEMBENI VÉDELMÉHEZ.
A MÁRIATÖVIS NÉV EREDETE
A máriatövis név és a növény népies nevei (Boldogasszony teje, Boldogasszony káposztája, máriabogáncs, pápafű, Szűz Mária teje, Szűz Mária tövise, tarkabogáncs) arra a legendára vezethető vissza, amely szerint a levelek fehér márványozottsága akkor keletkezett, amikor Mária menekült Jézussal, és táplálása közben teje ráfröccsent a növényre. Valószínűleg ennek a hiedelemnek köszönhetően elterjedten alkalmazták a tejelválasztás fokozására. Melius Péter Herbáriumában (1578) Boldogasszony tövise néven elsősorban étvágygerjesztő, hasfájást enyhítő, görcsoldó szerként szerepelt (Csupor, 2013).
MÁRIATÖVISMAG OLAJ ÖSSZETEVŐK
A máriatövismag olaja élénksárga színű, kellemesen lágy vaj ízű. A máriatövismag olaj gazdag biológiailag aktív anyagokban, telítetlen és többszörösen telítetlen Omega-6 és Omega-3 zsírsavakban és E-vitaminban. A népgyógyászat tradicionálisan már évszázadok óta alkalmazza. A máriatövis hozzájárul a normál májfunkciókhoz, az epe egészségének megőrzéséhez, a májszövetek és a sejtek regenerációjához és az emésztés támogatásához. A máriatövis kiemelt jelentősége abban is megmutatkozik, hogy 2013-ban az Év Gyógynövényének választották hazánkban. Antioxidáns hatású E-vitamin tartalma véd az oxidatív stressz ellen. Kozmetikai termékekben gyakran alkalmazzák. Használható bőrrepedezés, irritáció, napégégés és aknés bőr esetén. Hozzájárul a diétás étrendhez.
Simopoulos 2002 [10], 1999 [11]) szerint az emberek olyan étrenden fejlődtek ki és alakították ki a genetikai mintáikat, melynek Omega-6 és Omega-3 esszenciális zsírsavak aránya megközelítőleg 1 volt, míg a jelenlegi iparilag fejlett, nyugati országok étrendjében ez az arány 15:1-16,7:1. A nyugati étrendből hiányzik az Omega-3 zsírsavak megfelelő mennyisége, és túlzottan magas az omega-6 zsírsavakat tartalma (Nordgren és mtsai 2017) [12]. Pedig az étrend és az életmód kérdése szorosan összefügg a szív- és érrendszeri betegségek számtalan kockázati tényezőjével (Abeywardena és Patten, 2011) [26]. Tanulmányok azt mutatják, hogy az Omega-6 zsírsavak magas bevitele a fiziológiás állapotot megváltoztatja, amelyet a vér viszkozitásának növekedése, az érgörcs és az érszűkület jellemez. Calder (2015) [13] és Mori (2017) [25] szerint az Omega-3 zsírsavak azonban gyulladáscsökkentőek, kedvezően hatnak a vérnyomásra, emellett antitrombotikus, értágító és antioxidáns hatással rendelkeznek és nem lépnek kölcsönhatásba a gyógyszerekkel. Desnoyers, Gilbert és Rousseau (2018) [14] klinikai és kísérleti eredményeik arra utalnak, hogy az Omega-6 magas koncentrációja gyengítheti az Omega-3 zsírsavak jótékony szerepét a szív- és érrendszeri betegségekben. Az iparilag fejlett országokban fogyasztott magas Omega-6 szint miatt az Omega-3 kiegészítés hozzáadása nem lehet elegendő a védelem biztosításához, és 1:5-nél magasabb Omega-6 Omega-3 arányt kell megcélozn
Felhasználási javaslat: napi 3x1 teáskanálnyi fogyasztása (vagy a flakon pipettájának segítségével 3x2ml-nyi) mennyiséget önmagában, kb. 30 perccel étkezés elő, vagy adja kedvenc ételéhez, pl.: salátákhoz, tojáshoz. Külsőleg: közvetlenül kenje a bőrre, vagy nappali vagy éjszakai krémhez keverve alkalmazza. Hozzáadható arc és hajmaszkokhoz, testápolókhoz, ideális masszázshoz és spa folyamatokhoz.
MÁRIATÖVISMAG OLAJ HOZZÁADÁSÁVAL KÉSZÜLT RECEPTEK LENT OLVASHATÓAK.
Figyelmeztetés: a termék fogyasztása terhesség és szoptatás idején, valamint cukorbetegség, és vérhígító szedése mellett nem ajánlott.
A készítmény természetes voltából eredően, a színe, íze, állaga, gyártási tételenként változhat, de ez nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.
Összetevők: 100% máriatövismag olaj (Silybum marianum)
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 3695 kJ/899 kcal
Zsír 99,9 g
- amelyből telített zsírsavak 14,26 g
- amelyből egyszeresen telítettlen zsírsavak 23,94 g
- amelyből többszörösen telítettlen zsírsavak 58,33 g
- Omega-3 zsírsavak 3,05 g
- Omega-6 zsírsavak 55,28 g
Szénhidrát < 0,03 g
- amelyből cukrok < 0,03 g
Fehérje < 0,2 g
Só < 0,03 g
E-vitamin 44 mg (367%*)
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
NYOMOKBAN DIÓFÉLÉKET, MUSTÁRMAGOT, SZEZÁMMAGOT, KUKORICÁT TARTALMAZHAT.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, ami természetes folyamat, nincs hatással a termék minőségére.
Nettó mennyiség: 50 ml
100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG.A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!
A termék gyártója hulladékmentes (zero waste) technológiával sajtol olajokat. Ennek a környe¬zettudatos szemléletnek köszönhetően valamennyi mel¬léktermék hasznosításra kerül értékes élelmiszer (gluténmentes mag¬liszt, növényi krém), takarmány vagy natúrkozmetikum formájában.
RECEPTEK
BLANSÍROZOTT GYÖKÉRZÖLDSÉGEK MÁRIATÖVIS OLAJJAL
Hozzávalók: 2 ek máriatövis olaj, 1 ek repceolaj, 2 db kelbimbó, ½ db karalábé, ½ db zellerszál, ½ db sárgarépa, só és őrölt bors
Elkészítés: A gyökérzöldségeket elkülönítve gyufaszál formára vágjuk. Egy fazékban vizet forralunk és enyhén megsózzuk. A zöldségeket fajtánként egy-két percig blansírozzuk a forró vízben. A zöldségeket szűrőkanállal jeges vízbe szedjük. (A jeges víz megállítja a zöldségek önmagukban való további főzését.) A blansírozás után a zöldségeket szűrőben alaposan lecsöpögtetjük, majd egy forró acél serpenyőbe 1 evőkanál repceolajat öntünk, és beletesszük a zöldségeket. Ne keverjük a zöldségeket, hagyjuk a serpenyőben egy kicsit lepirulni. A pirítás után hagyjuk hűlni az ételt, majd, ha már langyos, locsoljuk meg máriatövis olajjal. Frissen őrölt borssal hintsük meg.
BROKKOLIS TURMIX MÁRIATÖVIS OLAJJAL
Hozzávalók: 100 brokkoli, 1 db zöldalma, 2 db banán, fél citrom leve, 2 ek máriatövismagolaj, 200 ml víz, 1 mk útifűmaghéj, ízlés szerint egy kis méz.
Elkészítés: Az összetevőket krémesre turmixoljuk.

Adatok
Cikkszám
5999565080846
Webáruház készítés