Részletek
Adatok
Részletek
NATUR TANYA PRÉMIUM SZŐLŐMAGOLAJ
A Natur Tanya szőlőmagolaj (Vitis Vinifera Oil) adalékanyagmentes, válogatott, vörös szőlőszemekből készült prémium minőségű olaj, hideg sajtolással. Gazdag antioxidánsokban és többszörösen telítettlen szírsavakban, melyek anti-aging összetevők, támogatják a szív és érrendszer egészségét és a mindennapi jó közérzetet. A szőlőmagolajat külsőleg is használhatjuk arcra, testre és hajas fejbőrre. Bőrre gyakorolt jótékony hatása miatt, gyakori összetevő kozmetikai termékekben. A természetes, mélyzöld színű és karakteres ízű olaj kiváló salátaöntet és mivel minőségét és ízét 250°C-ig megtartja, károsító égéstermék keletkezése nélkül, sütéshez és főzéshez is ideális. A benne sült ételeknek vajszerű ízt kölcsönöz.
• VÁLOGATOTT VÖRÖS SZŐLŐSZEMEKBŐL
• OMEGA-3, OMEGA 6 FORRÁS
• PRÉMIUM MINŐSÉG
• GLUTÉNMENTES ÉS VEGÁN
• HASZNÁLJUK KÜLSŐLEG ÉS BELSŐLEG EGYARÁNT
• ADALÉKANYAGMENTES
• NEM TARTALMAZ AROMÁT, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS SZÍNEZÉKET
• DIÉTÁS ÉTREND KIEGÉSZÍTÉSÉHEZ
• PALEO ÉTRENDBE BEILLESZTHETŐ
• GMO-MENTES
• KÍMÉLETES GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁVAL ELŐÁLLÍTVA
• TÁPANYAGOKBAN KIEMELKEDŐEN GAZDAG VÉGTERMÉKKEL
KÍMÉLETES GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA
A Natur Tanya szőlőmagolaj hideg sajtolással készült, hőkezelés, tartósítószerek, színezékek és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül.
Ennek köszönhetően teljes mértékben megőrzi a minőségi alapanyag minden értékes összetevőjét, így termékekben visszaköszön a magok természetes íz-, illetve színvilága, illata és értékes, egészségvédő tápanyagai sem szenvednek csorbát.
A SZŐLŐ AZ EMBERISÉG EGYIK LEGRÉGEBI KULTÚRNÖVÉNYE
A szőlő termesztésbe vonására mintegy 6–8 ezer évvel ezelőtt a neolitkorban került sor a mai Törökország és Irán területein. A további évezredekben eljutott Ázsiába, Egyiptomba, Görögországba. Jelenléte minden kultúrában kiemelkedő szerepet töltött be. Thuküdidész görög történetíró Kr.e. 400-ban a következőket írta: „A Földközi-tenger medencéjében élő népek akkor emelkedtek ki a barbárságból, amikor megtanulták a szőlőt és az olajfát termeszteni.”
A Római Birodalom hódítása nyomán terjedt el a szőlő- és borkultúra Európában. A Bibliában kétszáznál is több alkalommal esik szó a borról, a növények közül pedig a szőlőről tesz említést legtöbbször a Szentírás. A szőlő kiemelten fontos szimbólum volt, ahol ehették-ihatták a tőkék termését, ott jólét és biztonság volt; ez jelképezte az átmenetiséggel szemben az otthont, sőt ott „maga Isten volt jelen”.
Krisztus első csodatétele is a borhoz kötődik, illetve az utolsó során is kiemelt szerepet kap. „Igyatok ebből mindnyájan, mert ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára.” (Mt 26,27–28). Középkorban a kolostorok és apátságok területein és a nemesi birtokokon alakul ki a szőlőtermesztés, teljesen összefonódott a keresztény kultusszal.
SZŐLŐMAGOLAJ RECEPTEK
ÁFONYÁS TURMIX SZŐLŐMAGOLAJJAL
Hozzávalók: 1 csésze áfonya, 1 csésze bébispenót,1 banán, 1 kanál szőlőmagolaj, 1 csésze mandulatej
Elkészítés: A hozzávalókat összeturmixoljuk.
Tejszínes-lazacos zöldséges tészta szőlőmagolajjal
Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,1 db padlizsán, 0.5 kg csiperkegomba, 0.5 db piros kaliforniai paprika, 0.5 db sárga kaliforniai paprika, 2 dkg hegyes erős paprika (4 karika), 3 kis db paradicsom, 2 dl főzőtejszín,1 dl kefir, 10 dkg lazac (krém), zöldfűszer ízlés szerint (friss bazsalikom, oregánó, rozmaring), 3 ek szőlőmagolaj, só ízlés szerint, bors ízlés szerint.
Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk. A fokhagymát szétzúzzuk. A padlizsánt meghámozzuk, és felkockázzuk. A gombát leöblítjük, a szárát levágjuk, és a kalapokat felkockázzuk (a szára jó lesz majd levesbe, most mehet a mélyhűtőbe).
A paprikákat és a paradicsomot kockákra vágjuk. Egy magasabb falú teflonserpenyőben felhevítjük az olajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és kb. egy perc múlva az összes többizöldséget is.
Sózunk, borsozunk. kb. 15 percig kevergetve összefőzzük, majd hozzáadjuk a lazackrémet, a tejszínt és a kefirt, összemelegítjük, de már nem forraljuk. Apróra vágjuk a friss zöldfűszereket, és a kész krémhez adjuk.
SZŐLŐMAGOLAJOS MANDULÁS ROZSOS KENYÉR
Hozzávalók a tésztához: 2 dl víz, 1 teáskanál méz, 1 dkg friss élesztő, 25 dkg öregtészta (kovász), 35 dkg kenyérliszt (bl80), 25 dkg rozsliszt (RL-60 világos), 5 dkg mandulaliszt, 3 ek szőlőmagolaj, 2 ek savó (édes tejsavópor), 2.5 dl joghurt (natúr),1 tk sikér,1 ek só. A tetejére: 1 db tojásfehérje (kenéshez), 1 ek rozspehely (ízlés szerint), 1 ek mandulapehely (ízlés szerint).
Elkészítés: A langyos vízhez hozzákeverjük a mézet és a friss élesztőt belemorzsoljuk, megkelesztjük. Ezután hozzáadjuk az olajat, a joghurtot, a tejsavóport, a sikért, a liszteket és megdagasztjuk, 1 órát kelesztjük. A duplájára kelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kettéosztjuk, veknit formálunk belőle és szilikon formakenyér sütőbe tesszük, vagy kivajazott / olajozott másmilyenbe, a tetejét tojással megkenjük, megszórjuk rozspehellyel és szeletelt mandulával, még 15-20 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 200°C hőmérsékleten 15 percig, majd 170 °C hőmérsékleten további 10 percig sütjük.
WALDORF SALÁTA SZŐLŐMAGOLAJJAL
Hozzávalók a salátához: 10 dkg zeller, 15 dkg alma, 5 dkg dió, 0.5 közepes fej jégsaláta, 10 dkg szőlő, 1 fél citromból nyert citromlé, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 teáskanál napraforgó olaj. Az öntethez: 1 db tojássárgája, 50 ml szőlőmagolaj, 0.5 db citrom (leve és reszelt héja), 1 teáskanál méz, 1 ek mustár (édes), 1 dl joghurt (natúr),1 kk tárkony.
Elkészítés: A diót serpenyőben pirítjuk, míg el kezd illatozni. (Vigyázzunk, könnyen megéghet.) Tálba félretesszük. A serpenyőbe kevés olajat öntünk, és a juliene-re vágott zellert sózva, borsozva roppanósra pirítjuk rajta, félretesszük.
Az almából kivesszük a magházat, és a gyümölcsöt hámozás nélkül szintén juliene-re vágjuk (vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük). Az almára és a zellerre rácsavarjuk a fél citrom levét, hogy ne barnuljanak meg.
A salátát is felszeleteljük kb. 0,5 cm-esre. A szőlőszemeket félbevágjuk. Az öntethez a tojássárgáját habverővel elkeverjük a szőlőmagolajjal, míg jó sűrű házi majonézt kapunk. A majonézhez hozzákeverjük a mézet, mustárt, citromlevet, joghurtot és a tárkonyt, majd a tálba halmozott zöldségeket meglocsoljuk vele. Fogyasztás előtt legalább fél órát hűtjük.
Felhasználási javaslat: Kiváló salátaolaj. Sütéshez és főzéshez is ideális, minőségét és ízét 250°C-ig megtartja, nem keletkezik benne egészséget károsító égéstermék. A benne sült ételnek kívánatos, enyhe vajszerű ízt kölcsönöz.
KÜLSŐLEG ÁPOLJA AZ ARC, NYAK, DEKOLTÁZS BŐRÉT, ÉS REGENERÁLJA A HAJAS FEJBŐRT, EZÉRT HAJPAKOLÁSKÉNT, ARC-ÉS TESTÁPOLÓKÉNT IS AJÁNLJUK.
Összetevők: 100% szőlőmagolaj (Vitis vinifera L.).
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 3700 kJ / 900 kcal
Zsír: 100 g
- amelyből telített zsírsavak: 12 g
- amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak: 17 g
- amelyből többszörösen telítetlen zsírsavak: 70 g
- Omega-3 zsírsavak 0,95 g
- Omega-6 zsírsavak 69,38 g
Szénhidrát: < 0,5 g
- amelyből cukrok: < 0,5 g
Fehérje: < 0,5 g
Só: 0,01 g
E-vitamin: 6,4 mg (53,33%*)
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
Nyomokban DIÓT, FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontást követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, de ez természetes folyamat, nem befolyásolja a termék minőségét.
A készítmény természetes voltából eredően, a színe, íze, állaga, gyártási tételenként változhat, de ez nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.
Nettó térfogat: 250 ml
100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG, A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!
A Natur Tanya szőlőmagolaj (Vitis Vinifera Oil) adalékanyagmentes, válogatott, vörös szőlőszemekből készült prémium minőségű olaj, hideg sajtolással. Gazdag antioxidánsokban és többszörösen telítettlen szírsavakban, melyek anti-aging összetevők, támogatják a szív és érrendszer egészségét és a mindennapi jó közérzetet. A szőlőmagolajat külsőleg is használhatjuk arcra, testre és hajas fejbőrre. Bőrre gyakorolt jótékony hatása miatt, gyakori összetevő kozmetikai termékekben. A természetes, mélyzöld színű és karakteres ízű olaj kiváló salátaöntet és mivel minőségét és ízét 250°C-ig megtartja, károsító égéstermék keletkezése nélkül, sütéshez és főzéshez is ideális. A benne sült ételeknek vajszerű ízt kölcsönöz.
• VÁLOGATOTT VÖRÖS SZŐLŐSZEMEKBŐL
• OMEGA-3, OMEGA 6 FORRÁS
• PRÉMIUM MINŐSÉG
• GLUTÉNMENTES ÉS VEGÁN
• HASZNÁLJUK KÜLSŐLEG ÉS BELSŐLEG EGYARÁNT
• ADALÉKANYAGMENTES
• NEM TARTALMAZ AROMÁT, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS SZÍNEZÉKET
• DIÉTÁS ÉTREND KIEGÉSZÍTÉSÉHEZ
• PALEO ÉTRENDBE BEILLESZTHETŐ
• GMO-MENTES
• KÍMÉLETES GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁVAL ELŐÁLLÍTVA
• TÁPANYAGOKBAN KIEMELKEDŐEN GAZDAG VÉGTERMÉKKEL
KÍMÉLETES GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA
A Natur Tanya szőlőmagolaj hideg sajtolással készült, hőkezelés, tartósítószerek, színezékek és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül.
Ennek köszönhetően teljes mértékben megőrzi a minőségi alapanyag minden értékes összetevőjét, így termékekben visszaköszön a magok természetes íz-, illetve színvilága, illata és értékes, egészségvédő tápanyagai sem szenvednek csorbát.
A SZŐLŐ AZ EMBERISÉG EGYIK LEGRÉGEBI KULTÚRNÖVÉNYE
A szőlő termesztésbe vonására mintegy 6–8 ezer évvel ezelőtt a neolitkorban került sor a mai Törökország és Irán területein. A további évezredekben eljutott Ázsiába, Egyiptomba, Görögországba. Jelenléte minden kultúrában kiemelkedő szerepet töltött be. Thuküdidész görög történetíró Kr.e. 400-ban a következőket írta: „A Földközi-tenger medencéjében élő népek akkor emelkedtek ki a barbárságból, amikor megtanulták a szőlőt és az olajfát termeszteni.”
A Római Birodalom hódítása nyomán terjedt el a szőlő- és borkultúra Európában. A Bibliában kétszáznál is több alkalommal esik szó a borról, a növények közül pedig a szőlőről tesz említést legtöbbször a Szentírás. A szőlő kiemelten fontos szimbólum volt, ahol ehették-ihatták a tőkék termését, ott jólét és biztonság volt; ez jelképezte az átmenetiséggel szemben az otthont, sőt ott „maga Isten volt jelen”.
Krisztus első csodatétele is a borhoz kötődik, illetve az utolsó során is kiemelt szerepet kap. „Igyatok ebből mindnyájan, mert ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára.” (Mt 26,27–28). Középkorban a kolostorok és apátságok területein és a nemesi birtokokon alakul ki a szőlőtermesztés, teljesen összefonódott a keresztény kultusszal.
SZŐLŐMAGOLAJ RECEPTEK
ÁFONYÁS TURMIX SZŐLŐMAGOLAJJAL
Hozzávalók: 1 csésze áfonya, 1 csésze bébispenót,1 banán, 1 kanál szőlőmagolaj, 1 csésze mandulatej
Elkészítés: A hozzávalókat összeturmixoljuk.
Tejszínes-lazacos zöldséges tészta szőlőmagolajjal
Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,1 db padlizsán, 0.5 kg csiperkegomba, 0.5 db piros kaliforniai paprika, 0.5 db sárga kaliforniai paprika, 2 dkg hegyes erős paprika (4 karika), 3 kis db paradicsom, 2 dl főzőtejszín,1 dl kefir, 10 dkg lazac (krém), zöldfűszer ízlés szerint (friss bazsalikom, oregánó, rozmaring), 3 ek szőlőmagolaj, só ízlés szerint, bors ízlés szerint.
Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk. A fokhagymát szétzúzzuk. A padlizsánt meghámozzuk, és felkockázzuk. A gombát leöblítjük, a szárát levágjuk, és a kalapokat felkockázzuk (a szára jó lesz majd levesbe, most mehet a mélyhűtőbe).
A paprikákat és a paradicsomot kockákra vágjuk. Egy magasabb falú teflonserpenyőben felhevítjük az olajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és kb. egy perc múlva az összes többizöldséget is.
Sózunk, borsozunk. kb. 15 percig kevergetve összefőzzük, majd hozzáadjuk a lazackrémet, a tejszínt és a kefirt, összemelegítjük, de már nem forraljuk. Apróra vágjuk a friss zöldfűszereket, és a kész krémhez adjuk.
SZŐLŐMAGOLAJOS MANDULÁS ROZSOS KENYÉR
Hozzávalók a tésztához: 2 dl víz, 1 teáskanál méz, 1 dkg friss élesztő, 25 dkg öregtészta (kovász), 35 dkg kenyérliszt (bl80), 25 dkg rozsliszt (RL-60 világos), 5 dkg mandulaliszt, 3 ek szőlőmagolaj, 2 ek savó (édes tejsavópor), 2.5 dl joghurt (natúr),1 tk sikér,1 ek só. A tetejére: 1 db tojásfehérje (kenéshez), 1 ek rozspehely (ízlés szerint), 1 ek mandulapehely (ízlés szerint).
Elkészítés: A langyos vízhez hozzákeverjük a mézet és a friss élesztőt belemorzsoljuk, megkelesztjük. Ezután hozzáadjuk az olajat, a joghurtot, a tejsavóport, a sikért, a liszteket és megdagasztjuk, 1 órát kelesztjük. A duplájára kelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kettéosztjuk, veknit formálunk belőle és szilikon formakenyér sütőbe tesszük, vagy kivajazott / olajozott másmilyenbe, a tetejét tojással megkenjük, megszórjuk rozspehellyel és szeletelt mandulával, még 15-20 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 200°C hőmérsékleten 15 percig, majd 170 °C hőmérsékleten további 10 percig sütjük.
WALDORF SALÁTA SZŐLŐMAGOLAJJAL
Hozzávalók a salátához: 10 dkg zeller, 15 dkg alma, 5 dkg dió, 0.5 közepes fej jégsaláta, 10 dkg szőlő, 1 fél citromból nyert citromlé, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 teáskanál napraforgó olaj. Az öntethez: 1 db tojássárgája, 50 ml szőlőmagolaj, 0.5 db citrom (leve és reszelt héja), 1 teáskanál méz, 1 ek mustár (édes), 1 dl joghurt (natúr),1 kk tárkony.
Elkészítés: A diót serpenyőben pirítjuk, míg el kezd illatozni. (Vigyázzunk, könnyen megéghet.) Tálba félretesszük. A serpenyőbe kevés olajat öntünk, és a juliene-re vágott zellert sózva, borsozva roppanósra pirítjuk rajta, félretesszük.
Az almából kivesszük a magházat, és a gyümölcsöt hámozás nélkül szintén juliene-re vágjuk (vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük). Az almára és a zellerre rácsavarjuk a fél citrom levét, hogy ne barnuljanak meg.
A salátát is felszeleteljük kb. 0,5 cm-esre. A szőlőszemeket félbevágjuk. Az öntethez a tojássárgáját habverővel elkeverjük a szőlőmagolajjal, míg jó sűrű házi majonézt kapunk. A majonézhez hozzákeverjük a mézet, mustárt, citromlevet, joghurtot és a tárkonyt, majd a tálba halmozott zöldségeket meglocsoljuk vele. Fogyasztás előtt legalább fél órát hűtjük.
Felhasználási javaslat: Kiváló salátaolaj. Sütéshez és főzéshez is ideális, minőségét és ízét 250°C-ig megtartja, nem keletkezik benne egészséget károsító égéstermék. A benne sült ételnek kívánatos, enyhe vajszerű ízt kölcsönöz.
KÜLSŐLEG ÁPOLJA AZ ARC, NYAK, DEKOLTÁZS BŐRÉT, ÉS REGENERÁLJA A HAJAS FEJBŐRT, EZÉRT HAJPAKOLÁSKÉNT, ARC-ÉS TESTÁPOLÓKÉNT IS AJÁNLJUK.
Összetevők: 100% szőlőmagolaj (Vitis vinifera L.).
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 3700 kJ / 900 kcal
Zsír: 100 g
- amelyből telített zsírsavak: 12 g
- amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak: 17 g
- amelyből többszörösen telítetlen zsírsavak: 70 g
- Omega-3 zsírsavak 0,95 g
- Omega-6 zsírsavak 69,38 g
Szénhidrát: < 0,5 g
- amelyből cukrok: < 0,5 g
Fehérje: < 0,5 g
Só: 0,01 g
E-vitamin: 6,4 mg (53,33%*)
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
Nyomokban DIÓT, FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontást követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, de ez természetes folyamat, nem befolyásolja a termék minőségét.
A készítmény természetes voltából eredően, a színe, íze, állaga, gyártási tételenként változhat, de ez nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.
Nettó térfogat: 250 ml
100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG, A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!
Adatok
Cikkszám
5999882575384