Részletek
Adatok
Részletek
A szabadgyökök termelése a szervezet önfenntartó funkciójában is fontos szerepet játszik, hiszen sejtjeink egy része azért termel szabadgyököket, hogy a kórokozókat elpusztítsa. Más esetben szabadgyökök termelése a véralvadásra, vérnyomás szabályozására van hatással. Addig nincs is gond, amíg megfelelő mennyiségű szabadgyök termelődik, hiszen szervezetünk semlegesíteni is képes őket. Ha azonban a kelleténél több van jelen szervezetünkben, felborulhat a természetes egyensúly, és így a káros sejtek mellett az egészségesek is veszélybe kerülhetnek.
Ezért nagyon fontos, hogy megfelelő táplálkozással, tápanyagokkal, és a ránk ható ártalmak csökkentésével próbáljuk fenntartani a szervezetünk természetes egyensúlyát, vagy szükség esetén visszaállítani azt.
Helyes táplálkozással is segíthetünk a szabadgyökök túltermelődését kiküszöbölni.
Szentgyörgyi Albert 1936-ban mondta ki először, hogy a legtöbb természetes antioxidánst a szőlőmag tartalmazza.
A Nature Cookta szőlőmag finom őrleményben rengeteg antioxidáns, polifenol található, átlagos polifenol tartalma 2500 mg/100 g. A polifenolok antioxidáns hatású összetevői segítenek az oxidatív folyamatok meggátolásában.
A szőlőmag finom őrleményben nem csak, hogy nagy mennyiségben találhatóak meg a polifenolok, de a különleges eljárásnak köszönhetően, melyet a szőlőmagon végeznek, a felszívódásuk is nagy százalékú. Amikroőrlési eljárás következtében a szőlőmagokat szétterítik, és egy kiterített mag felülete kb. fél m2, így majdnem 100%-os a felszívódási arány a szervezetben.
A Nature Cookta szőlőmag finomőrlemény, ahogyan a szőlőmag liszt is, beilleszthető a paleolit étrendbe. Készítése során vegyszermentesen, hidegen sajtolják az olajat a magjából, ezután finom lisztté őrlik az így kapott, zsírtalanított magot. A finomőrleményt pedig még a szőlőmag lisztnél is finomabb szemcsés lisztté őrlik. A különleges eljárás során omega6 tartalma is csökken, ezért kiváló alapanyaga a paleolit étrendnek.
A kissé kesernyés, de nem savanyú port többféleképpen tudjuk felhasználni a konyhában.
Használhatjuk sütésnél, kitűnő süteményeket, palacsintát készíthetünk vele, ilyenkor körülbelül a liszt 3%-ának megfelelő mennyiséget adjunk hozzá. Fonott kalács készítésénél pedig a kakaó egy részét is kiválthatjuk vele.
Mézzel, vízzel elkeverve arcpakolást is készíthetünk, melynek frissítő hatása van, így nem csak a konyhában, hanem a kozmetikában is felhasználható.
Összetétele: 100% szőlőmag őrlemény
100 g szőlőmag finom őrlemény tartalmaz
Energia: 344 kcal/1456 kJ
Rost: 70 g
Zsír: 8 g
70%-a telítetlen zsírsav
Összpolifenol 2500 mg
A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek.
Száraz és hűvős helyen tárolandó.
Ezért nagyon fontos, hogy megfelelő táplálkozással, tápanyagokkal, és a ránk ható ártalmak csökkentésével próbáljuk fenntartani a szervezetünk természetes egyensúlyát, vagy szükség esetén visszaállítani azt.
Helyes táplálkozással is segíthetünk a szabadgyökök túltermelődését kiküszöbölni.
Szentgyörgyi Albert 1936-ban mondta ki először, hogy a legtöbb természetes antioxidánst a szőlőmag tartalmazza.
A Nature Cookta szőlőmag finom őrleményben rengeteg antioxidáns, polifenol található, átlagos polifenol tartalma 2500 mg/100 g. A polifenolok antioxidáns hatású összetevői segítenek az oxidatív folyamatok meggátolásában.
A szőlőmag finom őrleményben nem csak, hogy nagy mennyiségben találhatóak meg a polifenolok, de a különleges eljárásnak köszönhetően, melyet a szőlőmagon végeznek, a felszívódásuk is nagy százalékú. Amikroőrlési eljárás következtében a szőlőmagokat szétterítik, és egy kiterített mag felülete kb. fél m2, így majdnem 100%-os a felszívódási arány a szervezetben.
A Nature Cookta szőlőmag finomőrlemény, ahogyan a szőlőmag liszt is, beilleszthető a paleolit étrendbe. Készítése során vegyszermentesen, hidegen sajtolják az olajat a magjából, ezután finom lisztté őrlik az így kapott, zsírtalanított magot. A finomőrleményt pedig még a szőlőmag lisztnél is finomabb szemcsés lisztté őrlik. A különleges eljárás során omega6 tartalma is csökken, ezért kiváló alapanyaga a paleolit étrendnek.
A kissé kesernyés, de nem savanyú port többféleképpen tudjuk felhasználni a konyhában.
Használhatjuk sütésnél, kitűnő süteményeket, palacsintát készíthetünk vele, ilyenkor körülbelül a liszt 3%-ának megfelelő mennyiséget adjunk hozzá. Fonott kalács készítésénél pedig a kakaó egy részét is kiválthatjuk vele.
Mézzel, vízzel elkeverve arcpakolást is készíthetünk, melynek frissítő hatása van, így nem csak a konyhában, hanem a kozmetikában is felhasználható.
Összetétele: 100% szőlőmag őrlemény
100 g szőlőmag finom őrlemény tartalmaz
Energia: 344 kcal/1456 kJ
Rost: 70 g
Zsír: 8 g
70%-a telítetlen zsírsav
Összpolifenol 2500 mg
A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek.
Száraz és hűvős helyen tárolandó.
Adatok
Cikkszám
5999884818342