language->get('text_barion_image'); $data['powered'] .= '
 

Szafi free liszkeverék vegán kenyér csökkentett rosttartalmú 1000g

Szafi free liszkeverék vegán kenyér csökkentett rosttartalmú 1000g
Szafi free liszkeverék vegán kenyér csökkentett rosttartalmú 1000g
Összetett ételérzékenység esetén ajánljuk, mivel sem a lisztkeverék, sem a kész kenyér nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, szóját, olajos magvakat, hüvelyeseket, kukoricát, rizst, burgonyát.
3 650 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek
Továbbá azon ételérzékenyeknek is ajánljuk, akiknek valamilyen oknál fogva a rostfogyasztást is korlátozniuk kell, így a hasonló összetételű rostban gazdag kenyereket nem tudják fogyasztani.
A napi kenyéradag meghatározásához mindenképp figyelembe kell venni egyénileg az orvos által előírt, vagy az egyéni intoleranciaszinthez igazított napi fogyasztható rost mennyiséget, és a kész kenyér rosttartalmát!
Összetevők: Gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt, édesburgonyaliszt), tápiókakeményítő, útifűmaghéjliszt.
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen Vegán a Szafi Free termékcsalád!
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben 100g kisült kész kenyérben*
energia: 1502 kJ / 354 kcal 933 kJ / 220 kcal
zsír: 1,7 g 1,3 g
– amelyből telített zsírsavak: 0,4 g 0,4 g
szénhidrát: 74,7 g 45,8 g
– amelyből cukrok: 1,4 g 1 g
rost: 5,2 g 3,2 g
fehérje: 7,5 g 4,8 g
só: 0,02 g 0,82 g
*A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, 1 g kókuszolaj felhasználásával.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetesen módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert tartalmazhat!
Felhasználási javslat
Hozzávalók (495 grammos kenyérhez):
300 g Szafi Free Csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék
3 g porélesztő
1 g szódabikarbóna
4 g só
275 g langyos víz
20 g frissen facsart citromlé
1 g olajjal fújjuk vagy kenjük le a tetejét (elhagyható!)
Elkészítés:
A langyos vízben oldjuk fel a sót, az élesztőt, és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a robotgép spirál szárával keverjük jól össze.
Egy spatula segítségével öntsük a masszát kb. 12*21 cm-es kenyérformába (vagy szilikonos, vagy olajjal kifújt fémformába)
Vizes spatulával simítsuk el a tetejét.
Meleg helyen (vagy 50 fokos sütőben) kelesszük 40-50 percig.
Közben melegítsük elő a sütőt (de akkor már ne legyen a kenyér a sütőben, ha esetleg ott kelesztenénk!).
Végül 210 fokra előmelegített forró sütőben (alsó – felső program) 55 perc alatt süssük készre.
A sütőből kivéve kemény a kérge, de később jól szeletelhető.
FONTOS MEGJEGYZÉSEK:
– Kizárólag frissen facsart citromlevet használjunk, a bolti 100%-os citromlevek nem alkalmasak ehhez a kenyérhez, mert a friss citrom savassága szükséges!
– A kenyér miután kihűlt, szeletelve lefagyasztható. Szoba hőmérsékleten hamar kienged, és újra fogyasztható lesz.
– Szobahőmérsékleten, zacskóban tárolva napokig finom puha marad.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen.

Adatok
Cikkszám
5999564154708
Webáruház készítés