Részletek
Adatok
Részletek
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Összetevők: Gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, batáta liszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert tartalmazhat!
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben:
Energia: 1398 kJ / 331 kcal
Zsír: 1,9 g
– amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
Szénhidrát: 65,2 g
– amelyből cukrok: 2,1 g
Rost: 13,8 g
Fehérje: 6,5 g
Só: 0,03 g
Recept ötlet:
Szafi Free fonott kalács
Hozzávalók (490 grammos kalácshoz):
250g Szafi Free EXPRESSZ lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz
55g por eritrit (vagy porcukor) – nagyon fontos, hogy por állagú legyen
1g himalája só
1g szódabikarbóna
késhegynyi vanília őrlemény
1 citrom héja (kb. 10g)
30g almaecet (vagy frissen facsart citromlé)
260g szobahőmérsékletű víz
ízlés szerint adhatunk hozzá aszalványokat, pl. mazsolát
kenéshez: 10g frissen facsart narancslé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
2 külön tálba mérjük ki a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és addig gyúrjuk, míg el nem válik a kezünktől (2-3 perc).
Összeállítás után 5 percig pihentessük.
Ezután osszuk 4 részre a tésztát, sodorjunk belőle 23 cm-es rudakat, úgy hogy a közepe vastagabb maradjon, a végei pedig egyenletesen vékonyodjanak.
Összetevők: Gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, batáta liszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert tartalmazhat!
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben:
Energia: 1398 kJ / 331 kcal
Zsír: 1,9 g
– amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
Szénhidrát: 65,2 g
– amelyből cukrok: 2,1 g
Rost: 13,8 g
Fehérje: 6,5 g
Só: 0,03 g
Recept ötlet:
Szafi Free fonott kalács
Hozzávalók (490 grammos kalácshoz):
250g Szafi Free EXPRESSZ lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz
55g por eritrit (vagy porcukor) – nagyon fontos, hogy por állagú legyen
1g himalája só
1g szódabikarbóna
késhegynyi vanília őrlemény
1 citrom héja (kb. 10g)
30g almaecet (vagy frissen facsart citromlé)
260g szobahőmérsékletű víz
ízlés szerint adhatunk hozzá aszalványokat, pl. mazsolát
kenéshez: 10g frissen facsart narancslé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
2 külön tálba mérjük ki a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és addig gyúrjuk, míg el nem válik a kezünktől (2-3 perc).
Összeállítás után 5 percig pihentessük.
Ezután osszuk 4 részre a tésztát, sodorjunk belőle 23 cm-es rudakat, úgy hogy a közepe vastagabb maradjon, a végei pedig egyenletesen vékonyodjanak.
Adatok
Cikkszám
5999564153725