Részletek
Adatok
Részletek
Tündérkert aszalt cseresznye 100g
Az aszalt cseresznye müzlibe, zabkorpába keverve kellemes ízt ad az élelmiszernek, ugyanakkor a konyhában is hasznosítható, illetve édességek készítéséhez is gyakran felhasználják.
Az aszalás az egyik legősibb tartósítási eljárás, melynek célja a vízelvonás. Aszalással a friss gyümölcsök víztartalma kb. 80%-ról 20% alá csökken. Ekkora nedvességtartalom mellett a romlást okozó mikroorganizmusuk életképtelenek, de az aszalás során a gyümölcsök megőrzik az értékes tápanyagtartalmuk, rostanyaguk nagy részét. Az aszalt gyümölcsök íze erőteljesebb, mint a friss gyümölcsé, koncentrált cukortartalmuk miatt édesebbek.
A cseresznye erősen tisztító hatású, jó hatással van az ízületekre. Magas az A- és C-vitamin-tartalma és kiemelkedő a vastartalma. Megtalálható benne még kálcium, magnézium és kobalt is.
Összetevők: cseresznye, cukor, napraforgó olaj, citromsav, tartósítószer: kén-dioxid, színezék: alluravörös AC, neukokcin.
A cseresznye, magozás után kerül kandírozásra, aminek köszönhetően élvezhetőbbé válik fogyasztása. Az érett cseresznyeszemek íze, az eljárást követően még inkább fokozódik a friss gyümölcshöz képest. Kiváló csemege magában vagy akár sütemények hozzávalójaként is.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia (kJ/kcal) : 1.453 kJ/347
Zsír : 0,5(g)
telített zsírsavak : 0,1(g)
Szénhidrát : 83 (g)
amelyből cukor: 80 (g)
Élelmi rost : 1,6 (g)
Fehérje : 0,5 (g)
Só: 0,09 (g)
Száraz és hűvős helyen tárolandó.
Az aszalt cseresznye müzlibe, zabkorpába keverve kellemes ízt ad az élelmiszernek, ugyanakkor a konyhában is hasznosítható, illetve édességek készítéséhez is gyakran felhasználják.
Az aszalás az egyik legősibb tartósítási eljárás, melynek célja a vízelvonás. Aszalással a friss gyümölcsök víztartalma kb. 80%-ról 20% alá csökken. Ekkora nedvességtartalom mellett a romlást okozó mikroorganizmusuk életképtelenek, de az aszalás során a gyümölcsök megőrzik az értékes tápanyagtartalmuk, rostanyaguk nagy részét. Az aszalt gyümölcsök íze erőteljesebb, mint a friss gyümölcsé, koncentrált cukortartalmuk miatt édesebbek.
A cseresznye erősen tisztító hatású, jó hatással van az ízületekre. Magas az A- és C-vitamin-tartalma és kiemelkedő a vastartalma. Megtalálható benne még kálcium, magnézium és kobalt is.
Összetevők: cseresznye, cukor, napraforgó olaj, citromsav, tartósítószer: kén-dioxid, színezék: alluravörös AC, neukokcin.
A cseresznye, magozás után kerül kandírozásra, aminek köszönhetően élvezhetőbbé válik fogyasztása. Az érett cseresznyeszemek íze, az eljárást követően még inkább fokozódik a friss gyümölcshöz képest. Kiváló csemege magában vagy akár sütemények hozzávalójaként is.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia (kJ/kcal) : 1.453 kJ/347
Zsír : 0,5(g)
telített zsírsavak : 0,1(g)
Szénhidrát : 83 (g)
amelyből cukor: 80 (g)
Élelmi rost : 1,6 (g)
Fehérje : 0,5 (g)
Só: 0,09 (g)
Száraz és hűvős helyen tárolandó.
Adatok
Cikkszám
5999881933048