Részletek
Adatok
Részletek
Miért van szükség rájuk, ha végül is emésztetlenül távoznak a szervezetünkből?
Többféle jótékony hatásuk is van, ezért annyira fontos a rostokban gazdag táplálkozás. Hatékonyabbá teszik a víz megkötését, az elfogyasztott ételek felszívódását, a bélműködést, az emésztést. Felszívják az epesav sóit és a koleszterint, megkötik az emésztéskor termelődő gázok egy részét. A rosthiányos táplálkozás rövidtávon székrekedést, hosszútávon különböző betegségek kialakulását is okozhatja.
Az élelmi rostok fő élettani hatása, hogy elősegítik a normál bélműködést, annak megfelelő ritmusát. Szerepük akkor érvényesül igazán, ha a rostbevitellel párhuzamosan a folyadék bevitele is megfelelő mennyiségű. Ezen kívül jótékonyan hatnak a zsír- és szénhidrát-anyagcsere folyamataira is. Az étkezések után megduzzadó rostanyag megtölti a beleinket, jóllakottság-érzést nyújt, kalóriát pedig alig tartalmaz.
Összetevő: almarost
Fogyasztási javaslat: Keverhetjük joghurtba, tej vagy gyümölcs alapú turmix italokba. Ízben jól harmonizál különböző zöldséglevekkel, mint pl.: paradicsomlé. Konyhai felhasználása változatos, akár házi kenyér, sütemény összetevőjeként vagy főzelékek sűrítésére is alkalmas.
Tiszta természet 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes minden színezéktől, ízfokozótól, tartósítószertől.
Magyarországon a felnőttek számára ajánlott átlagos napi rostbevitel: 25-35 gramm (ez kb. egy kilogramm zöldségnek vagy 5-10 dkg korpának felel meg). Az ideális mennyiség nagyban függ a környezettől, az életmódtól, az életkori sajátságoktól stb. Bizonyos országokban vagy egyes élethelyzetekben is (pl.: fogyókúra esetén) más-más mennyiséget ajánlanak a szakemberek.
Tárolás: Hűvös, száraz helyen, fénytől védve tároljuk. Felbontás után 2 hónapon belül felhasználása javasolt!
Többféle jótékony hatásuk is van, ezért annyira fontos a rostokban gazdag táplálkozás. Hatékonyabbá teszik a víz megkötését, az elfogyasztott ételek felszívódását, a bélműködést, az emésztést. Felszívják az epesav sóit és a koleszterint, megkötik az emésztéskor termelődő gázok egy részét. A rosthiányos táplálkozás rövidtávon székrekedést, hosszútávon különböző betegségek kialakulását is okozhatja.
Az élelmi rostok fő élettani hatása, hogy elősegítik a normál bélműködést, annak megfelelő ritmusát. Szerepük akkor érvényesül igazán, ha a rostbevitellel párhuzamosan a folyadék bevitele is megfelelő mennyiségű. Ezen kívül jótékonyan hatnak a zsír- és szénhidrát-anyagcsere folyamataira is. Az étkezések után megduzzadó rostanyag megtölti a beleinket, jóllakottság-érzést nyújt, kalóriát pedig alig tartalmaz.
Összetevő: almarost
Fogyasztási javaslat: Keverhetjük joghurtba, tej vagy gyümölcs alapú turmix italokba. Ízben jól harmonizál különböző zöldséglevekkel, mint pl.: paradicsomlé. Konyhai felhasználása változatos, akár házi kenyér, sütemény összetevőjeként vagy főzelékek sűrítésére is alkalmas.
Tiszta természet 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes minden színezéktől, ízfokozótól, tartósítószertől.
Magyarországon a felnőttek számára ajánlott átlagos napi rostbevitel: 25-35 gramm (ez kb. egy kilogramm zöldségnek vagy 5-10 dkg korpának felel meg). Az ideális mennyiség nagyban függ a környezettől, az életmódtól, az életkori sajátságoktól stb. Bizonyos országokban vagy egyes élethelyzetekben is (pl.: fogyókúra esetén) más-más mennyiséget ajánlanak a szakemberek.
Tárolás: Hűvös, száraz helyen, fénytől védve tároljuk. Felbontás után 2 hónapon belül felhasználása javasolt!
Adatok
Cikkszám
5998219305847