Részletek
Adatok
Részletek
A hidegen sajtolt szőlőmagból készült liszt meghatározó szerepet játszik a modern táplálkozásban, mert egészségmegőrző és újító hatása van. Ez gazdag bioaktív és bioflavin, valamint magas antioxidáns tartalmának köszönhető. Bizonyos helyzetekben (pl. stressz, betegség) a szabad gyökök száma megnő és a szervezet nem képes elegendő antioxidánst termelni. Az idős, beteg szervezetben az antioxidánsok hatása és mennyisége is csökken.
A szőlőmagliszt meghatározó szerepet játszik a modern táplálkozásban egészségmegőrző és -megújító hatása révén, melyet gazdag bioflavintartalmának köszönhet. Stressz vagy betegség esetén a szabad gyökök száma megnő, és a szervezet nem képes elegendő antioxidánst termelni. Az idős, beteg szervezetben az antioxidánsoknak nemcsak a mennyisége, de a hatóereje is csökken, amit jelentősen javíthatunk a szőlőmagliszt fogyasztásával. A szőlőmagliszt könnyen emészthető és koleszterinmentes. Pozitív élettani hatásai miatt érdemes sütőipari adalékanyagként használni. Kelt tészták esetén segíti az élesztő munkáját, ráadásul kiváló színezőanyag, ezért kenyérfélékhez és egyéb tésztákhoz is bátran adható. A gluténmentes étrendet követők is fogyaszthatják.
A szőlőmagliszt meghatározó szerepet játszik a modern táplálkozásban egészségmegőrző és -megújító hatása révén, melyet gazdag bioflavintartalmának köszönhet. Stressz vagy betegség esetén a szabad gyökök száma megnő, és a szervezet nem képes elegendő antioxidánst termelni. Az idős, beteg szervezetben az antioxidánsoknak nemcsak a mennyisége, de a hatóereje is csökken, amit jelentősen javíthatunk a szőlőmagliszt fogyasztásával. A szőlőmagliszt könnyen emészthető és koleszterinmentes. Pozitív élettani hatásai miatt érdemes sütőipari adalékanyagként használni. Kelt tészták esetén segíti az élesztő munkáját, ráadásul kiváló színezőanyag, ezért kenyérfélékhez és egyéb tésztákhoz is bátran adható. A gluténmentes étrendet követők is fogyaszthatják.
Adatok
Cikkszám
5999885217090